Rastem s knjigo SŠ 2011 PDF natisni E-pošta

Knjižnica Gimnazije Ptuj že drugo leto sodeluje v nacionalnem projektu Rastem s knjigo SŠ 2011. Izvajajo ga Javna agencija za knjigo, Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za šolstvo in šport ter Združenje splošnih knjižnic ob podpori Zavoda za šolstvo, Društva šolskih knjižničarjev Slovenije in Društva slovenskih pisateljev, v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, slovenskimi osnovnimi šolami in osnovnimi šolami s prilagojenim programom ter zamejskimi osnovnimi šolami. Sprva je bil projekt namenjen le osnovnošolcem, od leta 2011 pa tudi srednješolcem. Osnovni namen projekta je spodbujanje branja in uporabe  splošnih knjižnic.
Ob obisku in predstavitvi storitev Splošne knjižnice Ivana Potrča Ptuj so dijaki obnovili članstvo ali se na novo včlanili. Prejeli so tudi darilo JAK Javne agencije za knjigo Republike Slovenije, knjigo Rozmana Roze z naslovom Izbrane rozine v akciji. Koordinatorica projekta na šoli je bila knjižničarka Jelka Kosi, pri izvedbi aktivnosti pa so sodelovale profesorice slovenskega jezika Marija Holc, Dušanka Pešec, Marijana Jeromel in Alenka Plohl Podgorelec. Projekt je potekal  v času od 23. septembra do 17. novemba 2011. Knjižnici Ivana Potrča Ptuj se zahvaljujemo za sodelovanje.

Več o Splošni knjižnici Ivana Potrča Ptuj na:http://www.knjiznica-ptuj.si/

Več o projektu na spletni strani JAK:http://www.jakrs.si/rastem_s_knjigo/rastem_s_knjigo_ss_2011

Jelka Kosi, knjižničarka

 
Napoved dogodkov, 14.‒19. 11. 2011 PDF natisni E-pošta

14. 11. 2011 / Tržnica poklicev na OŠ Mladika

Gimnazija Ptuj se bo z drugimi srednjimi šolami iz regije predstavila na Tržnici poklicev, ki jo za svoje dijake organizira OŠ Mladika. Vodja skupine je profesorica Manja Bratuž.

___________________________________________________

15. 11. 2011 / ŠKL v nogometu

Na prvi tekmi se bosta pomerili ekipi Gimnazije Ptuj in Gimnazije Murska Sobota. Ptujsko ekipo vodi profesor Igor Solina.

PRISPEVEK

__________________________________________________________

15.-20. 11. 2011 / Strokovna ekskurija 4. evropskega oddelka v Bruselj, Starsbourg in Brugge

V okviru ekskurzije, ki je obvezni del programa evropskega oddelka, si bodo dijaki ogledali tudi evropski parlament. Vodja ekskurzije je Marija Holc.

PRISPEVEK

___________________________________________________

16. 11. 2011 / Drevo je življenje

Dijaki 1. a bodo z razredničarko Dobrinko Voršič Rajšp v okviru projektov ENO in UNESCO obiskali gozd na Mestnem vrhu. Spremljal jih bo gospod Andrej Kovačič, vodja Krajevne enote Ptuj Zavoda za gozove Slovenije.

PRISPEVEK

__________________________________________________________

17. 11. 2011 / Zaključek letošnjega projekta RASTEM S KNJIGO

Vodja projekta je knjižničarka Jelka Kosi.

PRISPEVEK

__________________________________________________________

18. 11. 2011 / Predsatvitev pravilnega ločenega zbiranja odpadkov za 1. letnike

V okviru globalnega tedna učenja (Global Education Week), ki je letos posvečen skrbi za naš planet, bomo dijakom prvih letnikov predstavili pravilno ločeno zbiranje odpadkov, ki smo ga na šoli uvedli pred dvema letoma. Predstavitrev bo v kulturni dvorani potekala v dveh delih, ob 8. 50 dijaki za 1. a, 1. b, 1. c in ob 9. 40 za dijake 1. d, 1. e, 1. š. Dijake spremljajo učitelji, ki imajo takrat pouk. Dejavnost vodita Manja Bratuž in Renata Merc Furman.

PRISPEVEK

___________________________________________________

18. 11. 2011 / Ogled filma Otročički

V sklopu razrednega projekta Človekove pravice si bodo dijaki 3. b ogledali francoski dokumentarni film Otročički. Dijake spremljata knjižničarka Jelka Kosi in profesorica Alenka Bukovič.

__________________________________________________________

19. 11. 2011 / Slovesnost MO Ptuj ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč

Dejavnost vodi Irena Ivanuš.

PRISPEVEK

__________________________________________________________

19. 11. 2011 / Državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

Dejvnost vodi profesorica Irena Ljubec.

PRISPEVEK

__________________________________________________________

 
Na košarkarskem tekmovanju slavili gimnazijci PDF natisni E-pošta

Pred tekmo smo se pogovarjali s kapetanom ekipe Gimnazije Ptuj, Valentinom Tratnikom. Njegove napovedi so se uresničile, zmago je slavila ekipa ptujske gimnazije.

Kakšna so vaša pričakovanja na današnjem tekmovanju?
Glede na izkušnje in ekipo mislim, da bi se morali uvrstiti na regijsko tekmovanje. Pričakujemo torej zmago.


Če letošnjo ekipo primerjaš z lansko, kaj še lahko dosežete?
Ekipa je letos nekoliko slabša, saj so nas zapustili trije igralci prve peterke. Cilji so temu primerni, torej bomo letošnje leto izkoristili za uigravanje. Odločili smo se, da letos ne bomo sodelovali v ŠKL-ju. Seveda ima to tudi določene prednosti, priložnost za igranje bodo dobili igralci, ki jih doslej nismo videli dovolj pogosto na parketu.

Ekipa ptujske gimnazije                                                                                       Valentin Tratnik, kapetan ekipe Gimnazije Ptuj

 
<< Začetek < Prejšnja 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 Naslednja > Konec >>

Stran 531 od 572