Strokovna ekskurzija v München natisni E-pošta

Petek, 6. oktobra 2017, smo začeli ob zelo zgodnji uri, ko smo se z avtobusom odpeljali izpred Gimnazije Ptuj proti glavnemu mestu nemške zvezne dežele Bavarske.

V pestrem Münchnu smo si ogledali zelo bogat naravoslovni in tehnični muzej imenovan Deutsches Museum. Tam smo hodili po rudnikih, preizkušali naprave, izvajali eksperimente samo s pritiskom na gumb in se celo sprehodili skozi živalsko celico. Spoznali smo tudi ogromno o zvezdah, planetih, ladjah, o plovbi, letalih in letenju.

Videli smo znana Karlova vrata na Karlovem trgu, Marijino cerkev in njene prekrasne oboke, ter se sprehodili skozi eno izmed ulic, kjer smo se tudi okrepčali.

Sledil je ogled botaničnega vrta, oziroma njegovega ogromnega rastlinjaka, ki je dan popestril z nepredstavljivim številom različnih orhidej, kaktej in sukulent, palm, vodnih rastlin in še marsičem.

Ekskurzijo smo nadaljevali z pohajkovanjem po BMW-jevem salonu, nekateri pa so se odločili tudi za raziskovanje preteklosti izjemne znamke avtomobilov ter si pogledali BMW-jev muzej.

Dan smo zaključili z zelo kratko vožnjo z dvigalom na vrh Olimpijskega stolpa, od koder se nam je razprostrl pogled čez preostanek Olimpijskega parka in mesto samo. Temu pa je še sledila dolga vožnja proti domu in počitku, ki smo ga vsi bili potrebni.

 

Ana Kukovec, 3.d