Tujejezični recital Jezik – kultura in tradicija slovenske ASP mreže: Potujem po svetu in v kraje neznane natisni E-pošta

V Sokolskem domu v Škofji Loki je 20. oktobra 2017 potekal vsakoletni tujejezični recital Jezik – kultura in tradicija, ki ga za slovensko ASP mrežo organizira Gimnazija Škofja Loka.

Na recitalu Potujem po svetu in v kraje neznane se je med šestnajstimi nastopajočimi osnovnimi in srednjimi šolami predstavila tudi Gimnazija Ptuj s tremi točkami v francoskem in slovenskem jeziku. Maja Mahorič je ob klavirski spremljavi Nine Osenjak recitirala pesem Šel je popotnik skozi atomski vek (avtor: Vladimir Pavšič - Matej Bor), ki riše občutja sodobnega človeka v ekološko ogroženi in z betonom zasičeni pokrajini, kjer se zdi, da ni prostora za nobeno živo bitje več. Miha Gregorec, Eva Djekić, Lana Kozjak in Eva Majcen so interpretirali pesem Moja vas na koncu sveta (Joe Dassin:  Mon village au bout du monde), kjer popotnik, ki je videl že mnogo sveta, ugotavlja, da je njegova rodna vas najlepša. Lucija Vaupotič in Nina Osenjak pa sta nas s pesmijo Potuj, potuj (Desireless: Voyage, voyage) povabili, da razpremo krila in odpotujemo z vetrom preko vulkanov, otokov, mest, puščav … dalje od dneva in noči, v prostor neskončne ljubezni.

Nastop sta z dijaki 1. in 4. letnikov pripravili mentorici Tatjana Gašparič in Jelka Kosi.