Prvi državni debatni turnir 2017/18 natisni E-pošta

V soboto 21. 10. 2017 smo se zbrali člani debatne ekipe "Rdeče Svetlane" in se odpravili v Ljubljano. Med vožnjo do prestolnice se je kmalu razvila burna razprava o dani debatni trditvi: "Politiki ne bi smeli imeti profilov na socialnih omrežjih".

Ko smo ob deveti uri prispeli pred Gimnazijo Bežigrad, kjer je turnir potekal, so nas dodatno vzpodbudili znani obrazi bivših debaterjev Gimnazije Ptuj, ki imajo zdaj sodniško funkcijo.

Podali smo se v prvi boj na vladni strani in uspešno porazili ljutomersko ekipo. V  drugem krogu smo se spopadli z bežigrajskimi nasprotniki in si ponovno pridobili zmago.

Seznanjeni z impromptu trditvijo "Mladi imajo pravico do zasebnosti pred tem, da starši vedo", smo se lotili priprav vendar smo se sprva malo lovili s postavljanjem argumentov vladne strani. Kljub temu smo bili pohvaljeni s strani sodnika in tako smo zasedli 3. mesto na turnirju.

Po koncu smo se izmučeni in zadovoljni vrnili na Ptuj. Prvi letošnji uspešno zaključen debatni turnir nam debaterjem 4. letnika (Tilen Kolar, Kaja König) obljublja razburljivo zadnjo leto pred "upokojitvijo", debatnemu podmladku (Marko Čeh) pa predstavlja motivacijo za nadaljno debatno udejstvovanje.

 

Kaja Maruša König, 4.a