Cankarjevo tekmovanje v šolskem letu 2018/19 natisni E-pošta

Leto 2018 je bilo razglašeno na Cankarjevo leto, saj je minilo 100 let od smrti našega največjega dramatika in pripovednika. Tudi letošnja razpisana literatura za Cankarjevo tekmovanje je sledila spominu na tega umetnika, zato so se tekmovalci poglobljeno ukvarjali z njegovimi deli.

Na ŠOLSKEM TEKMOVANJU, ki je potekalo 11. 12. 2018, je sodelovalo 59 tekmovalcev.

Dijaki 1. in 2. letnikov so pisali spis na književno temo, v katerem so pokazali poznavanje in razumevanje ter doživljanje zbirke črtic Ivana Cankarja Podobe iz sanj,  konkretno črtice Edina beseda. Na tej stopnji je sodelovalo 41 tekmovalcev, bronasta priznanja pa so dosegli:

 


Vida Glatz

2.d


Matija Peršak

1.b


Monja Sabotin

2.b


Maša Sarić

2.c


Manja Dokl

1.c


Meta Majcen

2.d


Mia Molnar

2.d


Uroš Ber

1.b


Vid Buzeti

1.š


Mateja Golc

2.a


Jaka Horvat

2.c


Špela Kukovec

2.c


Sara Planinšek

2.š


Ambrož Rodošek

2.a


Gloria Šegula Šraj

1.b


Annemarie Trunk

1.š


Zala Veselič

2.d


Tekmovalcev iz 3. in 4. letnikov je bilo nekoliko manj, in sicer 18. V spisu na književno temo so primerjalno obravnavali roman/povest Martin Kačur in zbirko kratke proze Knjiga za lahkomiselne ljudi. Osrednja tem njihovega razmišljanja je bila usoda ljudi z naprednimi idejami in vprašanje zaslug odličnih rodoljubov. Bronasta priznanja so v tej skupini dosegli:


Vita Pernat

4.b


Let Lovse

4.b


Mitja Koderman

4.c


Tilen Kröpfl

4.c


Julija Menoni

4.b


Eva Kuhar

3.dš


Klara Vrabl

4.b


Eva Zajšek

4.a

 

Področnega tekmovanja se bo udeležilo prvih 9 dijakov iz prve skupine (1. in 2. letnik) in prvih 5 iz druge skupine (3. in 4. letniki). Želimo jim veliko uspeha.

Marija Holc